Ansiktsmask med honung för fin hy

juli 28, 2008 16:43 by Anna

Har du en hy med orenheter såsom pormaskar? Testa att göra denna ansiktsmask. Har du däremot en känslig hy så ska denna användas med försiktighet och inte allt för ofta. När du blandat ingredienserna ska ansiktsmasken verka i 10 minuter.

Till receptet behöver du:

 • 1/2 papaya.
 • 4 jordgubbar.
 • 1 tesked mald havre.
 • 1 tesked honung.
 • 1 tesked färsk citronjuice.

Blanda och lägg på rengjord hud. Låt verka i 10 minuter.

Så här fungerar ansiktsmasken: Frukterna papaya och jordgubbar löser upp döda hudceller men på olika sätt. Papaya innehåller enzymer med kraftig sådan effekt på huden med jordgubbar innehåller mycket salicylsyra, fruktsyror och C-vitamin. Effekten blir tillsammans kraftig och porerna kommer öppnas. Citronjuice förstärker papaya och jordgubbar och ger en peeling. Citron är duktigt på att få bort pormaskar men verkar också blekande. Havre suger upp fett och smuts från huden. En fördel med just havre är detta sädesslag naturligt återfettar och därmed balanserar den kraftiga kombinationen av papaya och jordgubbar. Honung återfuktar och lugnar huden.


Currently rated 3.7 by 6 people

 • Currently 3,666667/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Related posts

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 10:13