Ansiktsmask med honung motverkar akne

juli 28, 2008 16:51 by Anna

Honung har länge ansvänds inom hud- och skönhetsvård. Det har varit, och används ibland ännu, som ett hudläkemedel. Det är ingen hemlighet att det i honung finns flera ämnen som samverkar för att motverka bakterier och andra sjukdomsalstrare:

På huden kan honung göra märkbar skillnad. Den har nämligen:

 • En höga koncentrationen av socker.
 • Väteperoxid.
 • Antioxidanter.
 • C-vitamin.
 • Olika enzymer.
 • Honung är surt med pH på 3,2 till 4,5.
 • Honung är torrt.

Honung verkar därför antiseptiskt och rengörande. En ansiktsmask med honung är värt att pröva vid akne. Viktigt som alltid är att man inte överanvänder och oftare än en gång per vecka bör man inte lägga en ansiktsmask. Ansiktsmasker med honung passar också för torr och trött hy. Honung har en återfuktande verkan och är fuktighetsbevarande på huden. Ansiktsmasker med honung passar därför också väl vid torr och trött hy. Något som man bör tänka på är när man väljer honungssort, försök att inte välja en värmebehandlad honung som är upphettad, detta innebär att nyttoämnena i honungen har försvunnit och har sämre verkan på huden. När du väljer honung fråga alltid biodlaren eller läs på förpackningen om hunungen är värmebehandlad. Är du osäker på om honungen är värmebehandlad välj honung på burk från Sverige. Utländsk honung brukar värmebehandlas för en längre hållbarhet.


Currently rated 3.4 by 5 people

 • Currently 3,4/5 Stars.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 10:14