Antioxidanter i honung motverkar hjärt-kärl sjukdom

juli 25, 2008 11:00 by Anna

I en undersökning studerade forskarna blodet från 25 män mellan 18 och 68 år under fem veckor. Det visade sig att fyra teskedar honung blandat med vatten höjde nivåerna av antioxidanter i blodet. Antioxidanter tros kunna förebygga allvarliga sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. Mängden antioxidanter i honung är emellertid inte särskilt hög och bör ses som ett komplement till en kost rik på antioxidanter från många olika livsmedel. Andra ämnen som motverkar uppkomsten till hjärt-kärl sjukdomar är Omega-3 fettsyror.

Även i hälsobutiken Paulúns rekommenderar de produkter som innehåller honung. "Om en produkt innehåller torkad frukt eller honung som sötningsmedel är den naturligt sötad, vilket en del anses är bättre än att den innehåller vanligt socker. Torkad frukt och honung innehåller nämligen antioxidanter, vitaminer och mineraler som gör den nyttigare än rent socker".


Currently rated 5.0 by 3 people

  • Currently 5/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 10:15