Honung i traditionell indisk läkekonst - Ayurvedic

juli 25, 2008 11:13 by Anna

Honung är en vanlig ingrediens i den traditionella indiska läkekonsten, ayurvedic.

Honung bör inte upphettas 

Enligt denna bör honung inte upphettas före tillagningen. Detta tros göra honungen mindre nyttig och rent av olämplig för kroppen. För användning i ayurvedic krävs att lokal honung används eftersom den honung som säljs i butiken normalt bör sett brukar ha upphettats för längre hållbarhet. All honung som säljs behöver inte att ha upphettats men det är väldigt vanligt även i Sverige. Modern kunskap om honung pekar också på nackdelar med upphettning. Vid 40 grader börjar de bakterihämmande ämnen att förstöras och vid 70 grader har de förstörts. Enzymer förstörs också. Honung inom ayurvedic anses olika typer av honung finnas.

Användningsområden 

Användning inkluderar för att läka och torka sår, den ger energi och anses lugnande.

  • Läka sår
  • Ger en mjuk hy som ser yngre ut.
  • Tros vara bra för ögonen och att den kan motverka gifter
  • Stoppa hicka.

Behandling av sjukdomar - ayurvedic

Den används vid behandling av urinvägsinfektioner, astma, hosta, illamående och många fler besvär och sjukdomar. Användningen av honung är tämligen komplex och flera typer anses finnas, med tillsatser och olika blomsorter finns fler användningsområden. Ofta kombineras honung med olika typer av örter och honung tros kunna förstärka effekten av dessa genom att hjälpa dem att nå djupare.


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 10:15