Honung som medicin

juli 25, 2008 09:41 by Anna


Honung är inte tänkt att användas istället för annan medicin men är fortfarande ett underskattat eller relativt okänt faktum att dess potential är stor. Honung är ett naturligt, ofarligt alternativ.

Bota sommarförkylningen

Honung är nyttigt, det blir lite varmt och kan lindra hostan. Det lugnar ner slemhinnorna och luftrören. Honung kan vara värt att prova som ett alternativ. Men det finns inga underverk mot hosta, den läker ut vad man än gör såvida barnet inte har astma.

En tesked honung i varmt vatten kan bli en riktig dunderkur när barnet är förkylt. Man ska dock inte ge honung till barn yngre än ett år eftersom det finns en liten risk att de kan drabbas av spädbarnsbotulism, en mycket allvarlig förgiftning orsakad av bakterien Clostridium Botulinum som bildar ett livsfarligt toxin. Många tror att man ska koka honungsvattenvatten precis som te. Faktum är att lägger du i honung i vatten som är varmare än 40 grader förstörs de nyttiga ämnena i honungen och därmed försvinner verkan. Vill man ha honung i är det bättre att du låter vattnet svalna lite först.


Currently rated 4.3 by 3 people

  • Currently 4,333333/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 10:13