Bota sömnproblemen med honung

augusti 1, 2008 16:45 by Anna

Vad kan man själv göra om man lider av sömnproblem? Det är väldigt vanliga att ha problem med sömnen, exempelvis att ha svårt för att sova eller somna om efter att vaknat upp. Enligt sjukvårdsrådgivningen behöver man inte oroa sig för att man får för lite sömn. Men sover man förl ite natt efter natt blir man trött, mår dåligt och fungerar sämre i vardagen. Det finns mängder med orsaker till att man sover dåligt, dets kan det vara yttre störningar såsom trafikbuller, jobbiga grannar, småbarn eller snarkningar. Ibland kan det istället bero på stress eller oro en period i livet där man ständigt får sin nattsömn störd. Det finne en hel del tips man kan ta till när man behöver få en god nattsömn. På sjukvårdsrådgivningen rekommenderar man att ta ett rogivande bad flr att lättare varva ner inför natten. Eller att dricka en kopp varm mjölk med honung eller kamomillte.  Man ska undvika att dricka alkohol eftersom det inte är bra för nattsömnen. Alkhol kanske gör det lättare att somna men gör också sömnen ytligare och mer orolig. Undvik också koffein på kvällen.

Läs mer om sömnsvårigheterEgenvårdsguiden


Currently rated 4.0 by 2 people

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

maj 26. 2018 10:15