Honung nyttigare än man tror

augusti 28, 2008 17:05 by Anna

Nya studier visar att honung är nyttigare än man tror. Man har länge vetat att det finns nyttiga mineraler och vitaminer i houng. Nu vet man också att det finns bra mjölksyrebakterier som motverkar de ohälsosamma bakerierna i människors magar.  De mjölksyrebakterier som forskarna vid mikrobiologiska laboratoriet i Lund har hittat i binas honungsmage följer med hela vägen till slutprodukten honung. Bakterierna är nyttiga både för människor och bin eftersom de motverkar de onyttiga bakterier som finns i magen. Tobias Olofsson och Alejandra Vásques som ligger bakom upptäckten tror att det också går att isolera och plocka ut de nyttiga bakterierna för att till exempel kunna använda dem i andra livsmedel.


SR finns ett nyhetsinslag som man kan lyssna på.


Currently rated 4.0 by 3 people

  • Currently 4/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 18. 2018 03:33