Grillad laxfjäril med honung

september 8, 2008 09:31 by Anna
Recept för 4 portioner.

Den fina honungsmarinaden ger den här grillade laxen riktigt fyllig smak. En verklig festrätt, som ändå är enkel att tillaga.

Tid ca 2 1/2 tim varav 2 tim i kylskåp

1/2 dl honung
1/2 pressad citron
1 msk vinäger
2 msk olja
4 fjärilsstyckade skivor laxfilé
1/2 tsk salt

Sås:
2 dl crème fraiche
1 msk honung
1/2 msk pressad citron
2 krm salt
1 knippa finhackad gräslök

Blanda honung, citron, vinäger och olja på ett djupt fat. Lägg laxfjärilarna däri, och låt dem stå kallt i ett par timmar.
Ta upp laxfjärilarna och grilla dem på utegrill eller i ugnen, ca fyra min på varje sida. Strö salt över fisken.
Blanda crème fraiche med honung, citron, salt och gräslök. Servera såsen till laxen tillsammans med kokt potatis och en sallad, gärna med gurka.

Tips!
De fjärilsstyckade laxfiléerna kan bytas ut mot 1-2 cm tjocka laxskivor. Öka då grilltiden med 1-2 min.

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags:
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live preview

oktober 17. 2017 20:47