Judiskt nyår firas med honung

september 30, 2008 17:06 by Anna

I måndags firades det judiska nyåret. Precis som alla andra högtider är det symbolisk mat som gäller. Speciellt är det tre ingredienser som är viktiga för firandet; honung, äpple och fisk. Med honung och äpple önskas ett nytt sött år. De goda gärningarna under det nya året hoppas man ska bli lika många som granatäpplets kärnor, och fisken symboliserar riktningen framåt. Det bevisar att honung varit en ingrediens som funnits med länge.

Läs mer på SR


Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tags: nyår, honung
Categories:
Actions: E-mail | Permalink | Comments (0) | Comment RSSRSS comment feed

Related posts

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]Live preview

juni 18. 2018 03:34