Smörgåstårta, marinad och dessert

juli 23, 2009 08:56 by Anna
Okej, det är ingen honung ismörgåstårtan, men denna smörgåstårta är riktigt god, lätt att göra och klimatsmart!
Här har ni däremot en god honungsmarinad till köttet på grillen.

Honungsmarinad

Ingredienser
2 msk olja
1/2 msk honung
1/2 tsk mald ingefära eller riven färsk ingefära
1/2 msk pressad citron
1 krm salt 
1 krm peppar

 Och så får vi inte glömma deserten.. nyttiga chokladbollar.

Aprikos- och apelsinbollar med kakao

Ingredienser
Portioner: ca 20 små bollar

2 dl cashewnötter (naturella)
1 1/2 dl valnötter
1 msk kakao
2 dl torkade aprikoser
skalet av 1 apelsin
färskpressad juice av 1/2 apelsin
1 msk honung
1/2 dl kakaopulver eller krossade råa kakaobitar att rulla bollarna i
 

Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här

1. Mixa nötterna till ett mjöl i en matberedare.
2. Tillsätt kakao och mixa tills det blandar sig.
3. Tillsätt aprikoser, apelsin och honung. Mixa till en seg smet.
4. Forma smeten till bollar och rulla i krossad rå kakao eller kakaopulver.

FÖR ALLA? Gluten-, laktos-, mjölkprotein- och äggfri.

 

Be the first to rate this post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Related posts

Comments

Add comment


(Will show your Gravatar icon)  

[b][/b] - [i][/i] - [u][/u]- [quote][/quote]



Live preview

december 11. 2017 02:53